Julefeiring er ikke for pyser

  

Da var jula 2012 over....på samme måte som året 2012...vi har lagt det bak oss - iallefall tidsmessig, men ting som har skjedd legger man ikke alltid bak seg så fort...

Som jeg har skrevet før, tenker jeg mye på hvordan jul og julefeiring oppleves for de som ikke har en "perfekt setting". Jula er den beste og den verste tida på året. Har du det godt, er det gode dager, men har du det vondt, blir det enda verre. Jeg - og vi - har hatt begge deler. Når vi tenker etter har det vært en del julefeiringer som har blitt "skyggelagt" av sykdom, savn og andre uheldige omstendigheter...forventningene skrus skyhøyt, og for de som skal innfri disse, kan det bli et stress og kav uten like. Jeg har lært meg å senke både ambisjoner og forventninger...

  

Jeg liker 1.januar ...da er vi igjennom "ribbe, surkål, pinnekjøtt og medisterkaker" (som noen kjente fjes sier i en reklame før jul)...da rydder jeg kjøleskapet, spiser rester, får i gang klesvask og prøver å samle tråder...phu...vi kom oss helskinnet gjennom denne jula, også...:)

 


 

Vi har hatt fine dager med familie, men også med sykdom...som så mange andre denne jula. Jeg var frisk etter en runde influensa før jul, satte meg på et fly og dro til en annen kant av landet, og ble smittet av en annen kilde der...så ny runde for meg og jeg var også så generøs å legge igjen smitte der vi var...som en ekstra julegave, liksom...som "takk for oss"! Men influensa er småtteri i forhold til det mange andre har å stri med...jeg kjenner virkelig tøffe mennesker, som holder seg selv og sine nærmeste oppe, PÅ TROSS AV. Livet er ikke enkelt og ukomplisert for alle, dessverre....vi har alle vårt.

 


 

Jeg tror at det som gjør jula spesielt vanskelig for de som har det vondt, er forestillingen om at alt SKAL være perfekt når det er jul. Da skal vi være glade, fornøyde, snille og blide...alle skal få det de ønsker seg av gaver og mat...været skal stå i stil, helst skal det drysse julesnø, men ikke være altfor kaldt, og helst ikke glatt når vi går til julegudstjenesten...presten skal si de rette ordene, og musikken skal smyge seg inn i ørene våre...

Det er så mye som kan gå galt....vi er bare mennesker, tross alt. Jeg pleier å si til meg selv når jeg syns jeg mister litt hodet over alle forventningene fra meg selv og andre, at jula er til for oss, ikke vi for den.

 
 

Bildene her viser minner fra denne førjula og selve feiringa...det gir meg stor glede å gjøre huset juleklart og pyntet, og der legger jeg kanskje det største presset på meg selv...men det gir mening å gjøre det koselig rundt oss, gi øynene noe nytt å hvile på, og tenne hundrevis av lys i løpet av førjul og jul...og jeg overdriver ikke... jeg finner stadig nye former for lysestaker...nederst gamle kakeformer på et fiskefat kjøpt på "brukt".

Konserten med Garness i midten av desember var et høydepunkt for hele familien....vi har spilt deres sanger siden da, og jeg er fasinert av den enkle nærheten de formidler med så stor musikalsk dyktighet! Kommer du i nærheten av en konsert med disse to søstrene, så ikke nøl...men gå!

 

Ellers er det bilder av spesielle gaver ...ting yngstemann i huset har laget til oss, og ellers gaver fra kjære og nære...jeg kan ikke vise bilder av alt.

 

Sist, men ikke minst vil jeg takke alle som følger meg på Julibakken, jeg vil fortsette å blogge når jeg har noe viktig på hjertet...

Nå er det mest viktige å ønske dere gode lesere et veldig godt nytt år 2013!!

 

 

 

Husfrua

 

 

3 kommentarer

Ira S. Ulvan

01.01.2013 kl.16:24

Godt nytt år til deg og dine, husfrue. Takk for at du deler tanker og ord med oss. Og ikke minst flotte bilder. Kjempeklem kommer plutselig over jordet.

M

01.01.2013 kl.17:57

Riktig godt nytt år til deg og dine. Takk for hyggelige kommentarer i 2012, og mye hyggelig lesing på bloggen din. Jeg ser fram til å følge deg i 2013 også.

cathrine

06.01.2013 kl.13:57

Takk for koselig kommentar inne hos meg:)

Fine ord du skriver her, jeg er som deg, tenker mye på dem som ikke har det like lett i jula, men så er det vanskelig å rekke over alt også så jeg prøver ihvertfall å vise masse kjærlighet til de rundt meg, man skal ikke lete så lenge før man finner noen som er ensomme desverre..

Godt nyttår til deg og dine og ha en super søndag!

klem Cathrine

Skriv en ny kommentar

julibakken

julibakken

47, Herøy i Møre og Romsdal

Mamma til 12-åring, "husfrue" på Julibakken, er opptatt av landliv, gamle hus og ting, restaurering, gjenbruk og "simple living"! Utdannet hudpleier/aromaterapeut og hjelpepleier. Jobber i Herøy kommune. (NB! Legg gjerne igjen en kommentar hvis du kikker innom bloggen - og helst med navn eller et par bokstaver, slik at jeg kan gjette hvem det er!)

Kategorier

Arkiv

hits