Blue Christmas

 

"Julegleder finner du ikke under et tre....de finner du dypt i hjertet..."

 
Jeg fikk en dag hjemme på sofaen i dag...formen er laber, men tankene og fingrene fungerer så noenlunde...nok til å sette noen linjer ned her...ser at trofaste lesere er innom, og det er lenge siden det var noe nytt å lese...takker og beklager!

Jeg har blandede følelser for julefeiring...jeg syns det blir så altfor kommersielt, og et forbruk som stiger for hvert år i vår del av verden...vi fråtser i mat, klær, pynt og gaver...en hån mot de fattige på kloden...og Han vi egentlig feirer. Si meg gjerne imot!

Jeg er kanskje ikke noe bedre enn andre...men jeg kjenner en uro i meg for de som ikke har det bra. På TV2-nyhetene 2.desember i år, ble det sagt at det finnes 75.000 barn i Norge som lever under fattiggrensa. 75.000 - det er mange små med forventninger som kanskje ikke blir innfridd...eller kanskje de ikke tør å ha forventninger...? Jeg skulle gjerne kunne gitt alle disse de samme gavene som min sønn får...men mest av alt trenger de kanskje trygghet og en ubekymret tilværelse...

Hvis vi ser utenfor vårt lille land er tallene mange ganger doblet for fattigdom og mistrøstighet...jeg håper vi av respekt for våre medmennesker med akkurat det samme menneskeverdet som deg og meg, modererer feiringa, og tenker på å dele med oss.

Både Frelsesarméen og Kirkens Bymisjon gjør en stor innsats nå før jul..og det er mange flere muligheter for å dele!

 
Bildene viser en del jeg har funnet på "brukt" de siste ukene...enda et bevis på at vi har i overflod...bruktbutikkene "oversvømmes" av ting folk vil kvitte seg med for å kjøpe nytt...heldigvis er det noen som vil kjøpe brukt, også...som meg. En bruktbutikk jeg ofte besøker har solgt for en halv million kroner dette året. Hurra! Ekstra flott at inntektene går til hjelp for trengende!

Julesnøen kom her i natt...det er glede i hjertet (for de som liker snø)...

 Sola kom også...ekstra kjærkomment på denne tida av året...

  

På denne tida er det også mye julemusikk...nå har sikkert det også blitt kommersielt...det ligger penger i folks følelser for jul, men musikk vi ha.

En av mine favoritter er Blue Christmas. Den litt bittersøte teksten og melodien sier oss noe om at jul kan være vanskelig av og til...ikke alle har juleglede....slik det skal være.

 

Jeg legger ut denne versjonen med Celine Dion, ellers er den nok mest kjent med Elvis Presley.

 

Blue Christmas/Celine Dion (lenke)

 

 

Kommer innom igjen før jula ringes inn -

 

 

Husfrua

 


8 kommentarer

ewymarie

10.12.2012 kl.12:54

Julen er en tid til ettertanke. Det var en jente i familien min som sa at hun ikke ville ha gave i år. Istedet ville hun at vi kunne støtte Kirkens Nødhjelp der du kan kjøpe lege hjelp eller en geit for å støtte landsbyer. At en ungdom sier noe slikt varmer hjertet mitt : )

Ha en fin dag og god bedring : )

julibakken

10.12.2012 kl.12:55

ewymarie: Kjempeflott! Takk for "sykebesøk" :)

Anne-Mari

10.12.2012 kl.16:11

Du er så flink til å sette ord på det kanskje mange tenker.

Her slit me med å finne på kva me skal gi kvarandre fordi me har snart alt som kan kjøpast for penger.

Siste åra har eg gitt gutane mine m fam ei alternativ gåve. I år blir det til skulegong for born i Zimbabwe. Diverre blir det i tillegg kjøpt noko dei slett ikkje treng...

Bilda dine er nydelege !

Ynskjer deg snarleg betring :)

julibakken

10.12.2012 kl.16:31

Anne-Mari: så flott med alternative gaver! Mange er helt sikkert bevisst på dette....det er bare at det komersielle har så mye større plass i samfunnet vårt - dessverre.
Takk for besøk, forma kommer tilbake ;)

10.12.2012 kl.17:37

Du finner de riktige ordene på kavet og maset de fleste av oss har rotet oss inn i nå fra oktober av. Godt hjulpet av forretningsstanden er vi på farten og kjøper stadig dyrere julegaver til "våre nærmeste" som har det aller meste fra før.

For meg blir dette jaget meningsløst.

Vi bør la tanker og handling rettes mer mot de svake gruppene i samfunnet, ikke bare i julen, men hele året.

Statistikk viser at antall enslige og fattige øker stadig, og i de kretser trenger du ikke lete etter gaveideer, og her vil de ideelle organisasjonene kunne hjelpe til å formidle dine bidrag..

Fint at du tok opp dette temaet, og jeg håper at ditt blogginnlegg kan være med å bidra til at noen finner veien til, f ex Frelsesarmeens gryte.

Ha en fin og rolig førjulstid.

julibakken

10.12.2012 kl.18:02

Anonym: Takk for flott bidrag! Det samme tilbake!

M

10.12.2012 kl.22:04

Det er fint med en motreaksjon på kjøpefesten enkelte bidrar sterkt til. Det trenger ikke å bety ingen gave, men kanskje en mer gjennomtenkt gave?

Ha ei fin førjulstid!

julibakken

11.12.2012 kl.11:23

M: s
Så enig. Så er det en anledning til å kjøpe litt dyrere ting man trenger, kanskje...med "julelønninger"...
Kos deg i førjulstida der oppe i nord!

L.

Skriv en ny kommentar

julibakken

julibakken

47, Herøy i Møre og Romsdal

Mamma til 12-åring, "husfrue" på Julibakken, er opptatt av landliv, gamle hus og ting, restaurering, gjenbruk og "simple living"! Utdannet hudpleier/aromaterapeut og hjelpepleier. Jobber i Herøy kommune. (NB! Legg gjerne igjen en kommentar hvis du kikker innom bloggen - og helst med navn eller et par bokstaver, slik at jeg kan gjette hvem det er!)

Kategorier

Arkiv

hits