Rapport fra sofakroken

Husfrua har gått inn i novembermodus...tilstanden før desember setter inn. Når vi bikker 1.desember ER det plutselig jul nå til dags. Slik var det ikke før, ikke engang da jeg vokste opp. Da var tida fra 1.desember til 24.desember (og JUL) laaang, og det var mye som skulle gjøres...faktisk det meste av juleforberedelser. Nå skal vi nesten være ferdige med disse til 1.desember. Hva er det med oss? Jeg har tenkt en del på dette. Selvsagt gjør handelsstanden sitt for å få i gang jula, og få den til å vare lengst mulig. Alt av julemat er framme i butikkene nå, det er bare å ta for seg...hvis man vil. Jeg vil ikke.

 Men jeg tror også det er litt sånn vi mennesker har blitt...vi liker ikke å vente lenge på noe....og vi vil ha mest mulig ut av opplevelsene....både i kvantitet og kvalitet...hvis du følger meg.

 

Jeg er kanskje litt gammeldags...men jeg liker å vente på noe godt. Jeg kan la en pakke ligge uåpnet i dagevis, fordi den følelsen av å ha en uåpnet pakke liggende, er god å kjenne på. Når pakka er åpnet, er liksom fortrollelsen brutt og spenningen er vekk. Jeg er sikkert rar. Jeg liker også å spare på opplevelser. Jeg fikk et gavekort på hud-og kroppspleie til bursdagen min i september, og jeg liker å tenke på at jeg enda ikke har brukt det...(fnis).

 

 

Jeg liker derfor å spare på jula, også...timing er viktig. Ting må komme i sin tid.

 Nå i november er det novembermat (som ikke skiller seg så mye fra maten ellers)...ok da, jeg skal innrømme at jeg har begynt å spise Brie...det gjør jeg alltid før jul...og jeg spiser mandariner. Det kan aldri bli for mye mandariner før jul...vi trenger vitaminene og den søte friske smaken. Men ingen annen julemat enda. 

Jeg syns også det er viktig å holde på tradisjonen med lilla i advent...rødt er forbeholdt jula, liksom. Jeg ER nok "old fashioned"....men pytt sann.

 

Håper du har tid til å vente...den som venter på  noe godt, venter aldri for lenge...eller forgjeves.

 

God november fortsatt, det er 9 dager igjen av den!

 

Husfrua

 

 

6 kommentarer

21.11.2012 kl.22:06

Så enig...

21.11.2012 kl.22:09

...og du skriver VELDIG bra!

D.S

21.11.2012 kl.22:29

Hurra for deg! Så enig! Klem Runa L.S

Ira S. Ulvan

21.11.2012 kl.22:56

Er enig i mye, ja. Jeg er vel av den typen som vil ha unna all gavehandel FØR 1. desember, for i desember jobber jeg mye... OG jeg bruker fritiden til pynting og baking. HURRA!

M

25.11.2012 kl.11:25

Det er litt tidlig med julemarsipan i oktober ja. (",) Ellers er jeg også de at jeg gjerne begynner å tenke på gavene jeg skal gi bort litt før desember, sånn at det er mer tid til alt annet i adventstida, men for meg er gaveplanlegging, handling og pakking også en del av kosen. Jeg liker kort og godt gaver. Men julemat - det liker jeg bare i jula jeg også.

julibakken

25.11.2012 kl.15:12

M: Ok. Jeg skal innrømme at jeg også gjør en innsats med gaver i god tid...jeg kjøper en del (faktisk mye) på nett, og det er lurt å ha litt god tid i tilfelle noe må byttes eller det tar tid i posten... så jeg HAR det meste i boks der :)

Skriv en ny kommentar

julibakken

julibakken

47, Herøy i Møre og Romsdal

Mamma til 12-åring, "husfrue" på Julibakken, er opptatt av landliv, gamle hus og ting, restaurering, gjenbruk og "simple living"! Utdannet hudpleier/aromaterapeut og hjelpepleier. Jobber i Herøy kommune. (NB! Legg gjerne igjen en kommentar hvis du kikker innom bloggen - og helst med navn eller et par bokstaver, slik at jeg kan gjette hvem det er!)

Kategorier

Arkiv

hits