Om blogging, brus og pinnedyr

 

Det er fortsatt lite aktivitet på julibakken.blogg.no, men IKKE på Julibakken ellers...

Jeg har hatt en tid AV blogg etter 2 år hvor jeg har vært PÅ hver uke (bortsett fra i sommerferien). Det skal noe til å fornye seg, jeg mener - ingenting er kjedeligere enn å gjenta seg selv. Og jeg er IKKE en slik blogger som går ut og kjøper ting for å ha noe å blogge om - never...

Jeg har fulgt litt med på diskusjonen om "flinkisbloggere" som skaper alt for høyt prestasjonspress på lesere...og framstiller en perfekt verden rundt seg og sine...og får deg til  tro at de har det rent, ryddig og "uptodate" i hjemmet sitt til enhver tid....og ingen er sure og kranglete! Ingen må tro på det! Jeg skrev ganske tidlig i et innlegg at  f o r d e l e n med å dele med seg bilder og ord på en blogg, er at da trenger du ikke gjøre rent og fikse hele huset....du kan likevel invitere folk inn! Jeg fikk også et spørsmål en gang om å vise bilder av  a l l e rommene i huset vårt. Jeg er heller ikke helt d e r. Det er slett ikke alt jeg har lyst til å vise fram! Men jeg blir ofte inspirert og glad av å se fine bilder og gode ord på andres blogger, og man velger jo selv hvem man vil "følge". Jeg skal ikke slutte å blogge, men det blir kanskje litt mer sporadisk nå - når jeg kjenner at jeg har noe å dele med meg!

 

 

Jeg er opptatt av å leve sunt - prøve å spise det som er sunt uten å bli "hysterisk", og være ute i frisk luft og aktivitet når sjansen byr seg, og vestlandsværet ikke slår helt krøll på seg. Det gjør det jo ganske ofte på denne årstida, og jeg skal innrømme at jeg trives bedre i sofakroken enn ute langs regnvåte veier i vinden da.

 

 

Jeg har gjort en oppdagelse når det gjelder drikke...vi har alltid vært glad i brus her i huset - aldri en helg uten - og for å holde sukkerinntaket nede, kjøper vi "lightbrus". Helt plutselig begynte jeg å studere fargen på disse drikkene, og ikke minst innholdsdeklarasjonen; kunstige søtstoffer (selvsagt) og kunstige fargestoffer og konserveringsmidler i lange ramser...

Jeg har begynt å lage mine egne drikker - jeg kjøper vann med kullsyre...når man har lyst på brus, kan det like gjerne være kullsyre man har lyst på. Så tar jeg en saft (skulle selvsagt vært hjemmelaget, men jeg er ikke så flink til det - enda), har i isbiter og fyller opp med vann med kullsyre. Man skal være obs på at de fleste typer ferdigsaft er tilsatt konserveringsmidler, men f.eks. Lerum sin solbærsirup er helt fri for fargestoffer....den nydelige fargen er helt ekte! Sukkerinnholdet i denne er litt høyere enn jeg liker å tenke på, men l i t t sukker tror jeg at vi trenger...og C-vitamininnholdet er så høyt at ett glass dekker dagsbehovet. Jippi! Variasjonsmulighetene er uendelige, og det finnes også flere typer vann med kullsyre...de med lite smak av salter egner seg nok best. Nice try!

 

For en liten oppdatering av livet på Julibakken, så fikk slamsugeren i miniakvariet i dag flytte tilbake til Zoo´en...et filter til pumpa var umulig å få tak i, så det var "åpen retur" tilbake. I bytte fikk vi 2 pinnedyr! 

Bilde av disse får komme i et seinere innlegg...men en eføy skal være matforsyning for disse de neste årene, og de bor i miniakvariet (uten vann) i en haug med spon! Forandring fryder!

 

OK da - her er et "dårlig" bilde av Stankel...den andre heter Stakan...

 

 

 

God kveld i stua!

- nyt høsten, og hold tankene på jul laaaangt unna foreløpig!

 

 

Husfrua

 

 

8 kommentarer

Ira S. Ulvan

04.10.2012 kl.22:27

Takk for herlig lesing! Og er helt enig i det du skriver ;-) Kos deg med saftbrusen og høsten. Jula kommer når den kommer. Jeg er godt i gang med julekorta, men det har jo sin forklaring. Hehe.

God helg der oppe.

Klem fra meg,

lineinspirasjon

05.10.2012 kl.11:40

Tror nok, og skjønner at de fleste velger bort å blogge om kjipe opplevelser. Men vi vet jo at alle har det slik innimellom, jeg kjenner iallefall ingen som lever et liv uten bekymringer.Mange av bloggene jeg leser er skrevet av jenter som lever ekstremt i forhold til livsstil. Det tror jeg nok at de hadde gjort uansett blogg eller ikke.

Er nyskjerrig på pinnedyrene dine!

Anne-Mari

05.10.2012 kl.11:42

Kosar meg med innlegga dine så eg vonar du held fram med blogging :)

Lurt tips om drikk ! Eg lagar ein del saft sjøl så dette skal eg prøve. Eg likar ikkje

Desse kunstige sakene.

God helg til deg og dine !

Klem frå Anne-Mari

julibakken

05.10.2012 kl.22:46

Anne-Mari: takk for det! Godt med blanding av juice i, også, og kanskje noen fruktskiver....Lykke til!
God helg!
Klem

julibakken

05.10.2012 kl.22:50

lineinspirasjon: Ja - alt må balanseres...men det er kanskje mer måten ting framstilles på...SOM OM alt er perfekt. Ellers må hver enkelt få skrive om sine "passions" og interesser...og jeg har ofte fått et "puff" til å gjøre positive forandringer..
Takk for "besøk"! God helg!

julibakken

05.10.2012 kl.22:51

Ira S. Ulvan: Skjønner at du må begynne i god tid, Ira! Men jeg tror ikke du stresser så mye med de tingene :)
God helg der nede :)
Klem

passion4lifeandtravel

17.10.2012 kl.09:39

Så flott innlegg, som jeg håper mange leser <3

...det med at alt er så perfekt...handler jo om balanse...både hvordan den som skriver blogg fremstiller den, og ikke minst også hvordan den som leser den, leser den...og om personen leser en blogg fast...eller bare er innom i ny og ne :-)

...jeg har jo en av dem som har mye passion på min blogg, og håper jeg alltid har mulighet til å skrive bloggen min sånn som den er ...for den er MEG...men..livet mitt er laaaaangt fra perfekt :-)....du finner også om hjerteoperasjon, til tragisk familie og vanlig krangling pga gum til at jeg forsøker å fortelle at livet mitt ikke er perfekt selv om jeg skriver om mine lidenskaper :-)

Hadde jeg skrevet en bloggdagbok, så hadde det kanskje kommet mange flere kjipe ting frem, men siden jeg elsker å reise, og begynte å skrive blogg midt oppi et kjæreste/samboer brudd, og siden jeg på den tiden bodde sammen med x, og ikke så mange visste at det var slutt, (vi bodde sammen av praktiske årsaker flere år etter det var slutt)og jeg satt med ny operert kne og egentlig er massør og trener, og ville nok gjerne ha skrevet mer om trening ;.), så ble det nærliggende å skrive reiseblogg...med passion for life...sånn at jeg etterhvert kunne fylle på med annet i livet :-). Jeg ønsker selv å bruke bloggen min til noe positivt, til å minne meg selv på at selv om livet er fullt av utfordringer, og hos oss er det nok av dem som hos de fleste andre, så har jeg så uendelig mye å være takknemlig for og så mye å strekke meg mot <3

Ikke er jeg så opptatt av hus og hjem, bortsett fra at jeg liker å ha det rent, og shopping kan jeg nesten ikke fordra, så jeg kan ikke kjøpe meg noe nytt for å ha noe å blogge om, ikke har jeg råd til det heller...for jeg reiser jo opp alle pengene mine :-)

Heldigvis er det sånn med blogg at de vi synes er kjedelige eller ikke gir oss noe, er det jo bare å hoppe over å lese :-)

Noen liker interiør, andre klær, hverdagslykke, hverdagsproblemer, syting, strikke og sy, barn, hage eller reising :-)

En annen ting som er så fint med blogg, er jo at den er DIN, og der kan du skrive hva du vil, når du vil...og vi bestemmer selv om vi har tid/lyst til å skrive hver dag eller en gang i mnd :-)

Apropo det med brus, et utrolig godt tips du kommer med :-)...da jeg var liten så likte jeg ikke brus, og på lørdagskvelden drakk jeg eplemost med farris og det syntes jeg var kjempegodt...i dag så liker jeg dessverre colalight altfor godt, jeg begynte ikke å like brus før disse dumme light produktene kom, og drikker dem ikke pga at det ikke er sukker, for en av mine laster er sukker, spiser altfor mye sjokolade og søtsaker :-)...men...liker så godt kullsyre med smak og som ikke smaker for søtt :-)

Vil veldig gjerne høre mer om pinnedyrene, så spennende :-)

Ha en fin høstdag :-)

julibakken

20.10.2012 kl.18:41

passion4lifeandtravel: Takk for hyggelig kommentar! Jeg kommer tilbake med et innlegg om pinnedyra!

Skriv en ny kommentar

julibakken

julibakken

47, Herøy i Møre og Romsdal

Mamma til 12-åring, "husfrue" på Julibakken, er opptatt av landliv, gamle hus og ting, restaurering, gjenbruk og "simple living"! Utdannet hudpleier/aromaterapeut og hjelpepleier. Jobber i Herøy kommune. (NB! Legg gjerne igjen en kommentar hvis du kikker innom bloggen - og helst med navn eller et par bokstaver, slik at jeg kan gjette hvem det er!)

Kategorier

Arkiv

hits