Herlig ostekake med lure triks

 

Jeg er glad i ostekaker, ikke alle, men de må være omtrent slik som denne (oppskriften er litt sammensatt, det meste er hentet fra detsoteliv.no)...

Bunn:

250 g Digestive kjeks

110 g smør

 

Kjeksene knuses lett ved å putte dem i en plastpose, og "kjevle over" noen ganger.(Poser med ziplukning er praktisk!)



 

Smøret smeltes og blandes med den knuste kjeksen. Her skal du ikke bli engstelig om det ikke ligner en "kakebunn" med det samme! Hold deg til mengden som er oppgitt, og la tid og avkjøling gjøre jobben! Fordel bare "smuledeigen" i en springform, og her kommer et lurt triks: ta ut bunnen i forma, og fest bare ringen til et kakefat med tape (så den ikke forflytter seg)! Da slipper du å flytte kaka over på serveringsfat seinere, noe som kan bli litt vanskelig med denne typen bunn...

 



Fordel så blandingen jevnt utover og klapp det til (som du gjorde med kaker av sand som barn!)

 



 

Ostekrem:

2 appelsiner

300 g kremost naturell

3 gelatinplater

150 g sukker

1 liten boks kremfløte

 



Press appelsinene og sil av fruktkjøttet, varm appelsinsaften opp (men ikke kok!). Legg gelatinplatene i kaldt vann i 5 min., klem ut vannet, og rør gelatinen ut i appelsinsaften.




Ha kremost, sukker og appelsinsaft (med gelatin) sammen i en bolle, og visp til det blir kremet...

 



Pisk kremfløten ganske stiv, og vend osteblandingen forsiktig i med en slikkepott...

 



Ostekremen helles over bunnen, og fordeles pent (og kunstferdig)...

 



Hvis du har plassert kaka på et fat med lokk til, sett på lokket og avkjøl kaka i minst 3 timer, eller gjerne til neste dag, da blir bunnen fast og fin!

Pynt med frukt og bær rett før kaka skal spises, da ser de mest friske ut!

 





Dette blir garantert en fulltreffer! Jeg er ingen stor kakebaker, men denne blir vellykket hver gang!

 

Lykke til! - og glem regnværet for en stund!

 

 

Husfrua

 


7 kommentarer

passion4lifeandtravel

23.07.2012 kl.23:43

MMMM...så nydelig kake...og fikk veldig lyst på akkurat nå :-)

Anne-Mari Kaldhol

24.07.2012 kl.10:56

Mmm, takk for oppskrifta !

Den skal eg prøve.

Og, regn bryr me oss ikkje om, sjå berre idag kom sola ☼

klem

M

24.07.2012 kl.15:04

Nam nam, ostekake er min favoritt! (",)

lineinspirasjon

25.07.2012 kl.11:22

Ostekake uten å steke i ovnen? Jeg har prøvd meg på ostekake en gang, da med mindre vellykket resultat. Denne skal kjøles, du mener i fryseren? Jeg skriver av og tester iløpet av sommeren. Å kokkelere er så avslappende!

julibakken

25.07.2012 kl.11:39

lineinspirasjon: Nei, den skal ikke i fryseren, bare avkjøles:) Takk for at du tittet innom, og lykke til!

lineinspirasjon

25.07.2012 kl.11:40

Enda lettere og mere praktisk. Da fikser jeg kanskje denne!

julibakken

25.07.2012 kl.12:23

passion4lifeandtravel: Den ER nydelig...og enkel å få til :) Takk for besøk :)

Skriv en ny kommentar

julibakken

julibakken

46, Herøy i Møre og Romsdal

Mamma til 11-åring, "husfrue" på Julibakken, er opptatt av landliv, gamle hus og ting, restaurering, gjenbruk og "simple living"! Utdannet hudpleier/aromaterapeut og hjelpepleier. Jobber i Herøy kommune. (NB! Legg gjerne igjen en kommentar hvis du kikker innom bloggen - og helst med navn eller et par bokstaver, slik at jeg kan gjette hvem det er!)

Kategorier

Arkiv

hits