Hverdagsgleder...
 
 
 

Øverste bilde: total avslapping i hagen...katten kan kunsten! (foto: Kristoffer L.Lilleøy)

Bilde 2:"mormors tjukke pannekake med gressløk" og sprøstekt flesk til middag!

Bilde 3: Hurtigruta seiler forbi øya vår kl.07.30 i dag morges...utsikt fra loftsvinduet!

Bilde 4-6: dagens SKATTEFUNN fra bruktbutikken!

 

Mer om dagens skattefunn; det var en lykkestund da jeg fant disse dessertskålene...det er "Egersund", de er virkelig gamle, og det beste av alt, de kan knapt nok ha vært i bruk! Å lykke! Da jeg så dem, gikk tankene automatisk til somre på østlandet og besøk hos bestemor på Austmarka...hun hadde rabarbra som vi fikk spise rå og bruke sukker som "dip"! Det ble nok kokt endel rabarbrasuppe, også, og jeg er nesten sikker på at bestemor hadde enten kopper, suppetallerkener eller noe annet i dette mønsteret. Jeg bare visste det da jeg så dem!

 

I sommer, når sola skinner og det er varmt på terrassen, skal jeg servere rabarbra-eller nypesuppe med kremtopp i disse...kanskje jeg inviterer noen fine venner, også! Bare sola og varmen kan komme! I dag morges SNØDDE det igjen en liten stund her. Det er til å gråte av...nesten. Bortsett fra at det finnes så mye verre ting her i verden, som VIRKELIG er til å gråte av. 

Jeg traff en veldig hyggelig dame i bruktbutikken, også, som gjorde meg glad. Jeg har kjent henne lenge, men det var lenge siden sist! Jeg gikk ut av butikken med et stort smil rundt munnen. De som er i stand til å gjøre andre glade bare ved å være seg selv og fjerne litt den "masken" vi ofte skjuler oss bak, har virkelig en gave!

 

Ha ei fin helg, beste lesere!

 

 

Husfrua


(P.S. "mormor" er guttens bestemor, og "bestemor" er min - til orientering) 

4 kommentarer

01.06.2012 kl.21:52

Ja, det er dagene som kommer og går som er livet...og de små og store gledene i hverdagen. Du er flink til å se ´gledene´Line :). For å trøste deg litt så er det kaldt her østpå også. Har vært ute i hagen, og måtte dusje for å få varmen i kroppen og fingrene igjen....planten en ny rose + tomatplanter. Det er noe av mine gleder :-). Sonja

Anne-Mari Kaldhol

01.06.2012 kl.21:52

Eit koselig innlegg !!

Vassflyg i munnen når eg høyrer om rabarbra. I min barndom åt me dei reint, ikkje sukker nei ;)

Det blir bra med suppe i dei fine tallerknane.

God helg !

Josefine

01.06.2012 kl.22:10

Haha, for en stil på pus!

Du e flink til å sjå kvardagsgledene, ja :)

Eg har arva servise frå tanta til pappa, men ikkje henta dei.

M

04.06.2012 kl.16:25

For en skatt! De så jo riktig blanke og fine ut. (",) Kos deg som katten, du også!

Skriv en ny kommentar

julibakken

julibakken

46, Herøy i Møre og Romsdal

Mamma til 11-åring, "husfrue" på Julibakken, er opptatt av landliv, gamle hus og ting, restaurering, gjenbruk og "simple living"! Utdannet hudpleier/aromaterapeut og hjelpepleier. Jobber i Herøy kommune. (NB! Legg gjerne igjen en kommentar hvis du kikker innom bloggen - og helst med navn eller et par bokstaver, slik at jeg kan gjette hvem det er!)

Kategorier

Arkiv

hits